Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 januari, 2015 - 12:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:03

Eckerö vidtar åtgärder mot mobbning

I går hade skol- och fritidsnämnden i Eckerö ett möte med anledningen av en skrivelse som lämnats in till kommunen av föräldrar som menar att Eckerö skola inte tar mobbning på allvar. På mötet kom man fram till flera olika åtgärder. Skolan ska årligen gå igenom antimobbningsprogrammet Kiva med föräldrarna samt hålla kurstillfällen för personalen i programmet. Både personal och föräldrar ska också få information om programmet Fronter som används för kommunikation med elever och föräldrar. Vikten av att skolan kontaktas vid misstanke om mobbning ska betonas, och man ska också börja titta på Folkhälsans projekt ”Farfar i skolan”. Framöver ska hela lärarkollegiet delta vid nämndmöte en gång per termin i stället för att som nu bara ha skolföreståndaren närvarande. Därtill tycker man att en ambulerande skolkurator med inriktning på antimobbningsarbete ska anställas i Södra Ålands skoldistrikt. Under våren ska skolan även delta i en utvärdering om föräldrarnas uppfattning av skolan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »