Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 december, 2017 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 13 december, 2017 - 12:41
  • Henrik Boström är bildningsnämndens ordförande. Arkivfoto.

Elever får delta i nämndmöten

Högstadieelever i Mariehamn ska få delta i bildningsnämndens möten. Nämnden godkände i går ett förslag att en elev från Strandnäs och en från Övernäs högstadie kallas till nämndens möten.

- Det är mycket som bestäms i nämnden som direkt berör dagens skolelever och framförallt framtiden, säger bildningsnämndens ordförande Henrik Boström. Han ser det också som en demokratifråga och en möjlighet för eleverna att lära sig hur det går till i en kommunal nämnd.

Eleverna har inte rösträtt eftersom de inte är valbara och när det gäller konfidentiella eller känsliga ärenden får de inte delta. Henrik Boström hoppas att elevrepresentanterna diskuterar föredragningslistan på elevrådsmöten före nämndens möten så att eleverna är förberedda och aatt de efteråt rapporterar till elevråden vad som behandlats.

Ett liknande arrangemang har funnits på Kimitoön i flera år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »