Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 augusti, 2017 - 13:28Uppdaterad: tisdag, 22 augusti, 2017 - 13:43
  • Nu får resenärerna på töftölinjen säga vad de tycker om tidtabellen på linfärjan. Infrastrukturminister Mika Nordberg (M) visar enkäten. Foto: Ulf Weman
  • På Töftöfärjan delas en enkät om tidtabeller ut från och med i dag.

Enkät om tidtabell på Töftölinjen

Nu utvärderas tidtabellen på linjfärjan över Prästösund mellan Prästö och Töftö som infördes från sommarens början. Resenärerna får svara på en enkät som delas ut från och med i dag och en vecka framåt.

 Enkäten finns också digitalt på Ålandstrafikens hemsida och kan bevaras där. Infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, har en känsla av att det kompakta motståndet mot tidtabellen innan den infördes, har svängt mot det positiva.

- Det är det vi nu skall utvärdera, m,en om jag ser på de reaktioner jag fått har det kanske ändrats från 90 procent mot till 50-50, säger han.

Enligt Mika Nordberg har tidtabellen inneburit färre onödiga körningar, mer välfyllda turer och smidigare trafik. Utvärderingen skall göras klar innan försöket med tidtabell på Töftölinjen upphör om en dryg månad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »