Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 maj, 2017 - 15:01Uppdaterad: fredag, 26 maj, 2017 - 15:09
  • Fler turer sätts in på södra linjen under årets högsäsong. Arkivfoto: Ulf Weman.

Extra turer sätts in på södra linjen

Turerna mellan Långnäs och Kökar utökas i sommar. Det berättar landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

Hela turlistan publiceras på Ålandstrafikens hemsida, men i korthet handlar det om att man på torsdag kväll före midsommarafton sätter in en extra avgång med m/s Skiftet från Långnäs mot Kökar och på söndag kväll efter midsommar sätter man in en extra returavgång. Efter midsommaren till och med den 12 augusti utökas turlistan också med en tur och retur på torsdagar och lördagar.
Man stänger samtidigt bokningen för lastbilar som väger mer än 12 ton på m/s Ejderns avgångar från Långnäs, förutom vad gäller avgångarna tidigt på måndagsmorgnarna och sent på måndags- och tisdagskvällarna. Åtgärden görs för att så många personbilar som möjligt ska kunna få plats på bildäcket, vilket minskats med 3-6 bilar av säkerhetsskäl.
Kostnaderna för de extra turerna beräknas bli 28.000 euro och består dels av bunkerkostnader och dels av rederiets personalkostnader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »