Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 augusti, 2016 - 13:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:10

Får inte bli intressebevakare

En åländsk man i 70-års åldern får inte bli intressebevakare åt sin 60-åriga brors 81-åriga hustru, det har hovrätten i Åbo bestämt. Enligt Åbo underrättelser är 81-åringens make misstänkt för grovt bedrägeri mot kvinnan då han misstänks ha gift sig med den 20 år äldre kvinnan för att få tillgång till hennes pengar och fastigheter i Åbo, Mariehamn och USA. Han har också tidigare själv ansökt om att få bli kvinnans intressebevakare men fått nej i tings- och hovrätten.
Maken har då ansökt om att hans bror, som också är misstänkt i bedrägerihärvan, kan utses till kvinnans intressebevakare. Det nekade först Egentliga Finlands tingsrätt till och nu säger också Åbo hovrätt nej. Hovrätten konstaterar bland annat att det inte finns något som styrker att kvinnans nuvarande intressebevakare är olämplig.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »