Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 september, 2016 - 05:56Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

FFC:s lokalkontor bönar och ber för framtiden

- Vi kan inte tvinga centralstyrelsen att behålla oss vi kan bara böna och be. Det säger Henrik Lagerberg, ombudsman för den åländska lokalavdelningen av Finlands Fackförbunds Centralorganisation, FFC, som nu hotas av nedläggning. Något som enligt honom skulle få stor negativ påverkan för alla de cirka 3.000 åländska medlemmarna i FFC. I botten ligger samarbetsförhandlingar till följd av tappade medlemsavgifter på två miljoner euro. Centralstyrelsen fattar sitt beslut om den åländska ombudsmannens framtid den 3-4 oktober. Det pågår även en namninsamling för att rädda Löntagaren, den enda heltäckande svenskspråkiga facktidningen inom FFC, som också hotas av nedläggning. FFC:s åländska lokalavdelning har funnits i organiserad form sedan 1984 och är en av åtta svenskspråkiga lokalavdelningar i Finland.

Reporter: Hasse Persson-Bru
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »