Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 februari, 2016 - 11:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:29

Finnair ser över flygtrafiken

Finnair har på grund av sjukdomar i personalen varit tvungen att ställa in 70 inrikesflyg sedan årsskiftet, bland annat på rutten mellan Helsingfors och Mariehamn. Finnair sköter inrikestrafiken via bolaget Norra, och deras system med reservpersonal har inte lyckats fylla luckorna när kabinpersonal och piloter blivit sjuka.
Nu har Finnair meddelat att man överväger att dra in rutter, alternativt börja sköta de drabbade rutterna med egen personal.
Finnairs mediaavdelning säger till Ålands radio i dag att rutten mellan Helsingfors och Mariehamn är en av de man tittar på och att beslut om hur man går vidare tas nästa vecka. Mariehamns flygplatschef Tanja Sabel är inte orolig för att flygtrafiken till Åland skulle påverkas.
- De har bara haft en inställd tur till Mariehamn i år och de har inte varit i kontakt med mig gällande några förändringar i trafiken. Jag är inte det minsta orolig, säger hon.

Reporter: Malin Lundberg
redaktion@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »