• Allt fler barnfamiljer söker hjälp av hemtjänsten. Arkivfoto.
Äldreomsorgsledare Sanna Lindroos intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 11:25, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:21

Fler barnfamiljer behöver hemtjänst

Antalet barnfamiljer som söker hjälp av hemtjänsten ökar. I till exempel Jomala har man i år haft tre familjer som fått hjälp av hemtjänsten, tidigare år har inte en enda familj ansökt om hjälp.

 -Det handlar om barnfamiljer som inte orkar i vardagen, det kan röra sig om allt från utmattning till flerbarnsfödslar, berättar Sanna Lindroos som är äldreomsorgsledare i Jomala. Hon säger att det här äter av hemtjänstens resurser. -Om det handlar om utmattning behöver man ofta stanna i flera timmar hos klienten och då riskerar det gå ut över äldre som behöver hemtjänst. Hittills har vi löst det med vikarier, men det är hela tiden på gränsen.

   Även i Mariehamn ökar behovet av hemtjänst bland barnfamiljer.

-I dagsläget har vi en ökning men det går i vågor, säger äldreomsorgschef Pauliina Körkkö. Enligt Körkkö får alla den hemtjänst de har rätt till enligt serviceplanen, oberoende ålder.

Fler Nyheter

Omfattande knarkrättegång inleddes

I dag inleddes en omfattande rättegång i Ålands tingsrätt där flera personer är åtalade för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Ina Johansson har narkotikahandeln bedrivits i organiserad form med tydliga hierarkier där de åtalade haft specifika uppgifter.

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Samråd hålls om Telegrafpassagen

Stadsutvecklingsnämnden ställde sig positiv till Eriksson Capitals nya byggplaner i centrum. Nu ordnas ett samråd den 14 november klockan 18.00, och då får allmänheten komma och ta del av diskussionerna.

Förbättrat resultat för ÅAB

Ålandsbanken förbättrade sitt rörelseresultat under årets tredje kvartal. Rörelseresultatet för juli-september uppgick till 7,2 miljoner euro och det var en miljon bättre än rörelseresultatet för samma period förra året.

Svavelutsläpp från sjöfarten har minskat

De skärpta reglerna gällande svavelhalterna i marina bränslen för fartyg i Nordsjön och Östersjön har gett positiva effekter. Det skriver Sveriges radio som tagit del av mätningar som gjorts på Chalmers tekniska högskola.

Sea Diamond ska bärgas

Nu ska m/s Sea Diamond, tidigare Birka Princess, bärgas.

36-åring dömd för sexuellt utnyttjande

35 dagsböter på totalt 735 euro blev straffet för en man som dömts för sexuellt utnyttjande av en kvinna.

Eckerö förlänger hallavtal

Eckerö förlänger kommunens avtal med Eckeröhallen Ab.

Polisen utreder kryssningsvåldtäkt

En anmälan om våldtäkt kom in till polisen i söndags.