Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 oktober, 2015 - 15:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:28

Föglökritik om färjtrafiken

Planera dockningen på en för kommunen och näringslivet mer lämplig tid och kör tätare trafik med ersättande tonnage. Det är två åtgärder som Föglö kommuns trafikkommitté föreslår vid tillfällen när ms Skarven tas ur trafik för översyner. Kommittén informerar nu landskapsregeringen om sin syn på hur trafiken på Föglölinjen fungerade med ms Knipan när Skarven senast var ur trafik. Bland de åsikter som framförs är att informationen om färjebytet var bristfällig, att det ersättande tonnagets lastkapacitet var för litet och att besättningens bemötande inte var servicebetonat. Enligt trafikkommittén i Föglö är den mest lämpliga tiden för dockning av Skarven veckorna 3-7 och om det inte är möjligt inte tidigare på hösten än 15 oktober.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »