Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 mars, 2015 - 07:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:55

Föräldrar ser iPad-orättvisa

Det är orättvist att inte alla elever i en klass får iPads från skolan. Det anser en grupp föräldrar till elever i årskurs åtta i Godby högstadieskola som nyligen skickat en skrivelse om detta till rektor Mats Fors.

Bara eleverna i klassen som valt profilen språk och media har fått en iPad och föräldrarna tycker att alla oavsett profilinriktning borde få en. Rektorn har svarat föräldrarna via brev och redogjort för den plan som GHS har gällande iPads i skolan. Enligt den utgjorde språk- och mediaprofilerna i årskurs 8 och 9 så kallade pilotklasser. På grund av ekonomiska orsaker kan inte alla elever få iPads under ett och samma år, men från och med höstterminen 2016 kommer alla att ha en. Rektorn påpekar att situationer där elever med iPads har fördelar gentemot sina klasskamrater bör undvikas i fortsättningen och att lärarna bör använda sig av de klassuppsättningar som finns att låna om iPads krävs i undervisningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »