Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 maj, 2015 - 14:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:47

Företag bör förbättra säkerheten

Rånet mot Ålandsbanken blev en ögonöppnare för många företag, men det finns ännu en viss naivitet kring säkerhetsrisker. Det säger Anders Holmberg som driver den nattöppna macken Select i Mariehamn. På Select har man ytterdörrarna låsta på kvällar och nätter för att minska risken för bråk och stölder.
- Personalen kan kolla vem som vill in innan de öppnar dörren. Kunder som vi inte vill ha in i butiken kan vi betjäna via vår nattlucka, säger Anders Holmberg.
Roni Huttunen som är vd för Åland Hotels säger att man har regelbundna säkerhetsutbildningar med sin ordinarie personal och med sina sommarvikarier.
- På Pommern har vi ett kortlås på ytterdörren för våra gäster. På Adlon och Savoy har vi dörrar som är låsta för inpasseringen på nätterna, säger Roni Huttunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »