Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 september, 2017 - 15:11Uppdaterad: måndag, 18 september, 2017 - 15:25
  • Styrelseordförande Terese Flöjt och vd Lotta Berner Sjölund är nöjda över förlikningen. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

Förlikning i Visit Åland-härva

Visit Åland har ingått ett förlikningsavtal med den tidigare ekonomiansvarige som åtalats för att ha förskingrat drygt 400.000 euro.

 Enligt ett pressmeddelande från Visit Åland har parterna kommit överens om en inledande engångsbetalning samt en avbetalningsplan för det totala förskingrade beloppet inklusive ränta. Förlikningsavtalet ska ännu fastställas av domstol.

Två personer är åtalade i fallet och förlikningen innebär att frågan om ersättning för den tidigare ekonomiansvariges del inte kommer att behandlas när åtalet kommer upp i tingsrätten. Enligt Visit Åland kvarstår däremot kravet på ersättning av den andra personen som åtalas för penningtvätt, alternativt häleri av egendom som förvärvats genom det brott som den tidige anställde åtalas för.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »