Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 juli, 2017 - 15:46Uppdaterad: fredag, 28 juli, 2017 - 05:52
  • Tallink Siljas styrelseordförande tror att det bara rör sig om rykten. Foto: Tallink.

Försäljningen av Tallink bara ett rykte

Ett antal börsmeddelanden från AS Tallink Grupp, bolaget till vilka Tallink Silja är ett dotterbolag, har fåttkommentatorer till att spekulera om ifall Tallink nu är till salu.

Ett meddelande talar om en överenskommelse för termerna kring aktieförsäljning, och ett annat talar om att man söker nya långsiktiga strategiska mål och är öppna för att hitta nya investerare. Den finska finanstidningen Arvopaperi har spekulerat om att en eventuell köpare i en sådan transaktion skulle kunna vara den kinesiska staten, som i fjol satte upp en fond på 10 miljarder euro för investeringar i Central- och Östeuropa.

Tallink Silja Abs styrelseordförande och tidigare VD, Kadri Land, säger att man från deras sida inte har någon mer information än allmänheten, men att det enligt hennes bedömning bara rör sig om rykten påeldade av börsmeddelandena. Tallink Grupp är Östersjöns största servicebolag och hade i fjol sitt bästa år någonsin sett till mängden passagerare, med nio och en halv miljon. Bolaget äger sammanlagt 14 fartyg, varav 6 ankommer till och avgår ifrån Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »