Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 mars, 2015 - 15:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:58

Försenat LBU-program påverkar Leaderpengar

Arbetet med det nya landsbygdsutvecklingsprogrammet LBU har dragits med förseningar, vilket får konsekvenser även för Leaderföreningen på Åland. Föreningar som söker om pengar för olika projekt kan få vänta ända till september på besked.
En av dem som drabbas är Kumlinge kulturcentrum som vill omvandla den förra folkskolan till en kulturell mötesplats och som vill söka pengar för en renovering.
   - Det är synd att vi bara måste gå och vänta då det finns folk som vill göra det här för kommunen, säger Airi Pettersson från Kumlinge Kulturcentrum.
Enligt Leader-Åland har man den senaste tiden fått in 2-3 nya projektförfrågningar i veckan, men risken är alltså att det blir besked först i september.
   - Hela regelverket från EU var otroligt försenat, vårt mål är att ha en Leaderstrategi senast i september, men många projekt kan även få finansiering från annat håll än Leader, säger Susanne Strand, byråchef för allmänna byrån vid landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »