Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 maj, 2017 - 13:27Uppdaterad: onsdag, 24 maj, 2017 - 13:46
  • Budgeten för Mariehamn diskuteras av stadsfullmäktige den 13 juni. Foto: Hasse Persson-Bru.

Försiktig stadsbudget

Oförändrade skatter och en budget med ett överskott på 58.000 euro. Det föreslår stadsdirektör Barbara Heinonen för Mariehamn nästa år.

 Bland investeringarna finns 250.000 euro för Mariebad och 60.000 euro för projektering av en ny friidrotts- och fotbollsanläggning. Enligt ekonomiplan för år 2019 reserveras då 2,5 miljoner för att bygga anläggningen. Stadsdirektören påpekar att idrottsanläggningarna står till alla ålänningars förfogande och att det därför är skäligt att kräva att investeringarna finansieras externt med minst 50 procent.

De enskilt största investeringarna nästa år gäller Ålandsvägen som ska rustas upp för 1,9 miljoner och museifartyget Pommerns docka som får 3,3 miljoner av vilket landskapet ska står för 2,4 miljoner euro.

Förslagen presenterades i går för stadsstyrelsen som förväntas komma med sitt förslag andra veckan i juni innan stadsfullmäktige slår fast budgeten den 13 juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »