Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 augusti, 2015 - 07:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:37

Första besöket för nya Ålandsministern

Åland är en viktig del för oss och något vi kan vara mycket stolta över. Det säger den nya Ålandsministern och kommunikationsministern i Finlands regering, Anne Berner, som i går besökte Åland. Syftet med besöket var att bekanta sig med politiker, tjänstemän och representanter för näringslivet.

Berner säger att revideringen av självstyrelselagen är en av de viktigaste Ålandsfrågorna den här mandatperioden, och hon är öppen för att diskutera en självstyrelselag som medför en utökad behörighet för Åland.
- Jag försöker ta reda på vad det finns för intressen och behov, vad eventuella förändringar skulle leda till och hur vårt samarbete skulle fungera i framtiden, säger hon.

I eftermiddagens Åland i dag kan ni höra mer om det här och då får ni också veta vad Viking Lines vd Jan Hanses och Anne Berner diskuterade under gårdagens möte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »