Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 december, 2016 - 11:01Uppdaterad: onsdag, 21 december, 2016 - 16:12
  • Landskapsregeringens vikarierande medarbetare i Bryssel Marcus Thörnroos har kontaktats av Premier League, Bundesliga och La Liga. Arkivfoto: Ulf Weman.

Fotbollsligor kontaktade Åland i tv-frågan

Sydtyrolen och Elen, en europeisk organisation för minoritetsspråken i Europa, är viktiga samarbetspartners för Åland när landskapsregeringen skall lobba i Bryssel i tv-frågan.

Men motståndarna har stora resurser. I januari fortsätter arbetet i EU med reformeringen av upphovsrättsreglerna så att tv-bolag får det lättare och billigare att skaffa rättigheter för att sända program gränsöverskridande i nätet. En sak som skulle lösa frågan med SVT Play för åländska tittare. Men de stora upphovsrättsinnehavarna, tv- och filmproducenter och även de stora fotbollsligorna i Europa, har betydligt större resurser att påverka rådet, det vill säga medlemsstaterna, och parlamentet. Premier League i England, Bundesliga i Tyskland och La Liga i Spanien har noterat Ålands ställningstagande och kontaktat landskapsregeringens vikarierande medarbetare i Bryssel, Marcus Thörnroos. Det berättade han vid ett möte med media i morse. Han hoppas nu att EU-parlamentet är positivare i frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »