Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 september, 2017 - 14:32Uppdaterad: fredag, 22 september, 2017 - 15:08
  • Nu åtalas Fredrik Fredlund för misshandel, landskapsåklagaren Peter Rikberg har väckt åtal i dag. Arkivfoto.

Fredlund åtalas för misshandel

Nu åtalar landskapsåklagare Peter Rikberg lagtingsledamot Fredrik Fredlund, obunden samling, för tre fall av misshandel.

Det var i december förra året som en kvinna anmälde Fredlund för misshandel. Tingsrätten dömde Fredlund till besöksförbud, men i maj upphävdes det eftersom parterna hade förlikats. Polisutredningen fortgick ändå och i maj lämnades den till landskapsåklagarämbetet. Och eftersom misshandel faller under allmänt åtal kan åklagaren välja att föra ärendet till rättegång om han anser att det är motiverat, vilket Peter Rikberg nu tycker att det är. Han åtalar Fredlund för tre fall av misshandel mot samma kvinna.
- Dels är det den händelse som uppmärksammats i media och dels två andra fall som inträffat året innan, säger Rikberg.

Det blir upp till tingsrätten att bestämma när rättegång ska hållas och Peter Rikberg väntar till huvudförhandlingen med att berätta vilket straff han yrkar på för Fredlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »