Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 april, 2015 - 15:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:52

Fullt på psykiatriska kliniken

Den psykiatriska kliniken inom ÅHS märker av ett starkt ökat behov av vård, och det är en utmaning för kliniken att räcka till. Det framgår av ÅHS verksamhetsberättelse för år 2014. Vid den psykiatriska avdelningen minskades vårdplatserna från 22 till 18 förra året och nu har man i det närmaste fullbelagt. Samtidigt ökade antalet vårddygn, särskilt i gruppen unga män mellan 18 och 29 år där antalet vårddygn mer än fördubblades. Vid den vuxenpsykiatriska mottagningen hade man förra året ett hårt tryck och det märks enligt kliniken att man inte har tillräckliga psykiaterresurser på avdelningen, trots full läkarbemanning.

- Vi har länge konstaterat att vi behöver vara fler läkare på mottagningen och vi har sökt om att få ytterligare en tjänst, säger Eva Eriksson som är klinikchef för den psykiatriska kliniken. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »