Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 september, 2016 - 14:43Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

Gehör för åländska krav om fisket

Det blev ett visst gehör för åländska krav i riksdagen i dag när näringsminister Camilla Gunell hördes i frågan om fiskekvoterna, men det återstår att komma överens om Ålands andel av den nationella kvoten.

- Det måste ske innan rikslagen träder i kraft och man fördelar fiskekvoterna bland fiskarna i riket, säger Camilla Gunell.

Åland är en egen fiskenation och landskapsregeringen har på flera fronter den här veckan kämpat för rätten att få den andel av Finlands fiskekvot som man anser att är Ålands del. I dag hördes en åländsk delegation, både i jord- och skogsbruksutskottet och i grundlagsutskottet. I tisdags träffade samma åländska delegation jord- och skogsbruksminister Kimmo Tiilikainen i Helsingfors. Camilla Gunell hoppas att ett avtal om Ålands andel av fiskekvoten skall vara klar innan årsskiftet.

Reporter: Ulf Weman
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »