Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 november, 2015 - 12:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:20

Geoblockering och säl på ALDE-kongress

Geoblockering och säljakt var två av ämnena som diskuterades när europeiska liberaldemokraternas, ALDE:s, årliga kongress hölls i Budapest i helgen.
Riksdagsledamoten Mats Löfström var en av 900 delegater på plats, och i resolutionsbehandlingen på kongressen hade han föreslagit ett flertal tillägg.
I ett pressmeddelande skriver Löfström att det fanns en enhällig uppbackning kring hans förslag om förbud mot geoblockering, som i dag stoppar ålänningar från att se svensk tv digitalt. En resolution om behovet av hållbart utnyttjande av marina resurser godkändes också och där poängterades bland annat att säljakt borde regleras på samma sätt som annan jakt. I en resolution om framtidens arbetsmarknad godkändes Löfströms tilläggsförslag om ökad integration mellan olika EU-länders pensions- och socialskyddssystem för att underlätta för medborgare som bor i ett EU-land men arbetar i ett annat.
Löfström påpekar att resolutionerna inte ändrar något direkt, men han tror att ökad förståelse i Europa för olika problem kan öka trycket på att hitta praktiskt fungerande lösningar.
Reporter: Malin Lundberg
malin.lundberg@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »