Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 juni, 2017 - 10:46
  • Ålandsbanken och RBK vann Grand Prix-pris i Cannes för Åland Index och Östersjökortet. Arkivbild.

Grand Prix för Ålandsbankens Östersjöprojekt

Grand Prix-pris för kampanjen ”Ålandsindex” och Östersjökortet i kategorin företagsansvar.

Det kammade Ålandsbanken hem tillsammans med den svenska reklambyrån RBK i världens mest prestigefyllda kommunikationstävling i Cannes igår kväll. Ålandsindexet skapades för att räkna ut miljöpåverkan på kundernas konsumtion, vilket tar sig i uttryck genom att kunden i samband med sin kreditkortsräkning också får information om sitt koldioxidavtryck i euro och gram varje månad. Östersjökortet i sin tur är det första betalkortet i världen som löpande mäter detta koldioxidavtryck. Dessutom är det biologiskt nedbrytbart.

- Vi har velat visa att alla kan göra en insats för miljön och samhället vi verkar i och vi hoppas att inspirera andra att följa vårt exempel, skriver Mikael Mörn, direktör för affärsområdet Åland på Ålandsbanken, i ett pressmeddelande.

Tidigare har Åland Index bland annat vunnit guld i Guldägget i Stockholm och blivit utsedd till det bästa projektet i Creative Review Annual i London.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »