Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 augusti, 2015 - 16:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:37

Gränsen mellan offentligt och privat oklar på sociala medier

Efter ett inlägg på Facebook där Ålandstrafikens enhetschef Gilla Karlsson uttalat sig om förhållandena på fartyget M/S Ejdern har diskussionen om var gränsen går mellan ens offentliga och privata person kommit upp till ytan.

Gilla Karlsson säger att hon med facit i hand ångrar utspelet och att hon i fortsättningen inte kommer att posta inlägg som rör hennes arbete på Facebook och att hon tycker att det är svårt att dra gränsen för vad som är privat och inte.

Anders Sims, kommunikatör på Paf, säger att många inte är medvetna om kraften i sociala medier och att det generellt bör finnas mer kännedom om vad man kan lägga ut och inte. Han säger att det är lite speciellt på Åland eftersom många använder Facebook som en åsiktskanal för offentliga åsikter till skillnad mot i till exempel Sverige där det mesta som skrivs på Facebook är av mer privat natur.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »