Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 september, 2015 - 11:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:32

Gunnar Jansson känner sig försmådd

Avgående lagtingsledamot Gunnar Jansson förundrar sig över det kompakta ointresset i landskapet för arbetet med att utveckla Ålands autonomi.
- Jag har erbjudit mig att berätta för både juristerna, näringslivet, journalisterna och tredje sektorn, men ingen är intresserad. Bara församlingen och pensionärerna har bett mig komma, säger Gunnar Jansson, vice ordförande i Ålandskommittén. Nu känner han sig försmådd.
Problemen med ekonomin och systemet med klumpsumman, att få en bättre dialog mellan Mariehamn och Helsingfors och problemen i Europa som kan slå hårt också på Åland, ser Gunnar Jansson som de stora utmaningarna för de som väljs in i lagtinget den 18 oktober.
En längre intervju med Gunnar Jansson kommer i Åland idag klockan 16.10 i dag i vår serie intervjuer med avgående lagtingsledamöter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »