Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 februari, 2017 - 07:43Uppdaterad: fredag, 24 februari, 2017 - 07:46
  • Ålands gymnasium måste spara 1 miljon euro 2018-2019. Foto: Ulf Weman.

Gymnasiet måste spara

Ålands gymnasium tvingas till drastiska åtgärder på grund av sparkrav på 1,4 miljoner euro under åren 2016-2019. Det skriver Ålandstidningen idag.

 Hittills har man klarat av att minska utgifterna med 400.000 euro bland annat tack vare att färre elever sökte till yrkesträningsprogrammet. För att uppnå sparmålen de kommande åren finns en risk att både lärartjänster och kanske också utbildningslinjer måste dras in. Vilka linjer som ligger i vågskålen vill tf förvaltningschef Inger Rosenberg-Mattsson inte gå in på men i artikeln konstateras att det till exempel varit få sökande till servitörlinjen under senare åren och att kockutbildningen mist sin forna dragningskraft. Samtidigt väntas nästa år en reform av yrkesutbildningen som kan leda till att det behövs färre lärare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »