Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 augusti, 2015 - 07:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:37

Har flyktingfrågan fått för stort utrymme?

En konstlad debatt som fått för stort utrymme. Det är bedömningen från tidningshåll över flyktingdebatten som pågått på Åland under sommaren. Nya Ålands chefredaktör Jonas Bladh tror att flyktingfrågan fått mycket utrymme delvis för att sommaren i vanliga fall inte innebär så mycket debatt. Men också för att detta är en fråga som många har åsikter om.

- Som politikområde är det väldigt överexponerat i förhållande till andra viktiga frågor och det finns skäl till reflektion över hur vi inom media har hanterat den här frågan, säger Jonas Bladh.

Ålandstidningens Fredrik Granlund säger att det är en konstlad debatt.

- Den har skapats av de främlingsfientliga personer som vill debattera de här frågorna. Jag tycker att vi inom media har varit för frikostiga med att ge dem utrymme.

Jonas Bladh och Fredrik Granlund möttes i programmet Åland idag igår, och hela samtalet om flyktingdebatten kan ni höra på vår hemsida.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »