Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 31 juli, 2015 - 06:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:37

Härbärge planeras på Åland

Nu finns det planer på ett härbärge för hemlösa i Mariehamn men hur det ska finansieras och var det ska inhysas är ännu oklart. De senaste veckorna har det varit mycket debatt om hemlösa på Åland. Flera personer har setts övernatta på hamnterminalen i Mariehamn.

-Vi har flera som är bostadslösa och personer som kommer ut från drogavvänjningsklinik som kommer att bli bostadslösa när de kommer hem om ingenting görs för dem, säger Torbjörn Sjöblad som är frivillig diakoniarbetare i Mariehamn.

Enligt polisen och kyrkan är det totalt mellan fem och tio personer som inte har något tak över huvudet.

- Jag tycker att det är ett problem. Det har alltid funnits en viss mängd hemlösa och en ökning under de varmare månaderna men jag tycker inte att ett så rikt samhälle som Åland ska behöva ha hemlösa, säger Carina Aaltonen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »