Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 maj, 2015 - 14:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:51

Hela Kumlinges befolkning får plats på nya färjan

Man får med hela Kumlinges befolkning, det är luftkonditionering ombord och ett högtalarsystem som berättar när det är tio minuter kvar till angöring av Överö färjefäste. Idag presenterade bröderna Jan-Erik och Leif Lindman sitt nyförvärv, ms Odin, som skall sättas i trafik på den tvärgående linjen om en dryg månad.
50 personbilar och 338 passagerare ryms ombord och höjer kapaciteten betydligt på linjen. Den före detta danska färjan seglades hem i helgen och skall nu få ramper i för och akter så att man kan angöra de åländska färjefästena. Hur mycket J&L Shipping, bröderna Lindmans nya rederi, betalat för färjan vill man inte berätta.

- Nej, men priset passade oss och den är väl omskött och har varit upplagd bara i några månader, säger Leif Lindman, som blir skeppare ombord.

Några problem att få besättning har det inte varit. Fyra man i ett tvåvaktssystem räknar man att klara sig med. Vill ni se ett bildreportage från Odin kan ni gå in på radions hemsida, radiotv.ax, och klicka på fliken Åland idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »