Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 maj, 2015 - 06:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:48

Hellre ogräs än gift

”Bättre lite ogräs i trädgården än cancer i familjen”. Så stod det på ett av plakaten utanför Maxinge i lördags. De ekologiska odlarna manifesterade emot det multinationella företaget Monsanto som bland annat gör ett av världens mest använda ogräsmedel, Roundup. Medlet har kritiserats hårt för att vara cancerframkallande och dåligt för naturen men säljs fortfarande.

-Jag vill ha ren mat för mig och kommande generationer. Man vet inte hur det slutar om alla börjar använda Roundup, säger Nina Blomqvist som var med i manifestationen.

Runt om i världen hålls liknande manifestationer mot storföretaget och det här är den första gången som det sker på Åland. Bekämpningsmedlet säljs också här och anledningen till att många använder det är att det är väldigt effektivt, ogräset dör. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »