Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 mars, 2015 - 10:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:58

"Hetsjakt på Miro transport"

De transportskador som inträffat vid transporter till Kökar med Miro transport har fått orimliga proportioner. Det säger Miro transports vd Mikael Larsson till Ålands Radio. Han har i dag inlämnat en förklaring till landskapsregeringen som utreder fallen där transport av bland annat mjöl till Skärgårdsbröd i Kökar i februari blandades med fisk.

- Vi rättade genast till det här och de fick en ny mjöltransport efter fem dagar. Transportskador kan inte alltid undvikas, men vi har skärpt våra rutiner, säger Mikael Larsson.

Att mjöl och fisk blandades samman i samma transport var ett slarv från chaufförens sida. Att det här skulle vara en anledning till att häva avtalet om de landskapsstödda skärgårdstransporterna anser Mikael Larsson som orimligt.

- Vi har upplevt en hetsjakt mot Miro från vissa håll, men de flesta av våra kunder är nöjda, säger han.

Landskapsregeringen tar upp frågan till behandling i nästa vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »