Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 oktober, 2015 - 05:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:27

HI vill ha lyckoindex

Ett lyckoindex istället för bruttonationalprodukten, BNP, för att mäta ett samhälles framgång. Det är ett förslag från valmansföreningen Hållbart initiativ som nu presenterat sitt valprogram. Ständig materiell tillväxt i form av ökat materialflöde mätt i BNP är inte eftersträvansvärt längre, skriver gruppen. Ett konkret krav är att landskapets nya investeringar enbart skall gå till socialt och ekologiskt hållbara verksamheter. Hållbart initiativ vill också höja självstyrelsens profil i arvbetet med Östersjön. Åland kan ta initiativ till en gemensam hållbarhetsstrategi för Östersjön för alla de 80-90 miljoner invånarna runt om innanhavet. Kultur och fritidsaktiviteter stärker den sociala hållbarheten menar Hållbart initiativ och vill ha ett barnens kulturhus och en mångkulturens dag på Torget. En basinkomst för all på Åland vill gruppen låta utreda och att Åland blir ett av de tre testområden för basinkomst som riksregeringen vill ha.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »