Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 februari, 2015 - 11:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:59

Hovrätten fastställde ärekränkningsdom

En kvinna dömdes till böter för ärekränkning i Ålands tingsrätt i mars 2014. Hon överklagade till Åbo hovrätt, och hovrätten har nu tagit beslut om att inte ändra tingsrättens dom.

Kvinnan skickade i maj 2013 en skrivelse till elva personer, däribland medlemmarna i en skol- och bildningsnämnd, efter att hon hört talats om att en strippdanstävling ordnats på ett disko i kommunens ungdomslokal. I skrivelsen pekade hon ut en annan kvinna som skulle ha uppmanat barnen att delta i tävlingen.

Hovrätten har hört vittnen som sagt att några vilda pojkar tagit av sig kläderna på diskot och ropat strippdans, men att ingen uppmanat dem till att göra detta. Hovrätten konstaterar att den nu dömda kvinnan förlitat sig på osanna andra- och tredjehands uppgifter när hon författat sin skrivelse, och därför gjorde tingsrätten rätt som dömde henne för ärekränkning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »