Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 juni, 2016 - 12:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:16

Hovrätten friar två misstänkta för våldtäkt på Cinderella

Igår friade Svea hovrätt två av dem tre männen misstänkta för en våldtäkt som ägde rum på färjan Cinderella i februari 2015. Det berättar Aftonbladet.

Tidigare dömdes alla tre i Södertörns tingsrätt för att ha lurat in en kvinna i en hytt, tagit strypgrepp och turats om att våldta henne. Men nu väljer Svea hovrätt att fria två av av dem. Hovrätten anser att målsägande är trovärdig och har kunnat lämna klara uppgifter nog att döma en av männen som döms till fängelse i 2 år och 4 månader. Men hovrätten ansåg dock att det inte är nog klarlagt vad som faktiskt inträffat för att kunna döma de andra två.

- Efter allt lidande jag gått igenom är det här ett slag i ansiktet och en sån fruktansvärd kränkning av domstolen, säger kvinnan till Aftonbladet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »