Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 november, 2017 - 11:37Uppdaterad: fredag, 17 november, 2017 - 12:20
  • Kostnaderna för mat är en fråga när Oasens ledning möts i dag. Foto: Bengt Hannus

Hur dyr är maten på Oasen?

Kommunalförbundet Oasen, tidigare De gamlas hem, bör utreda vad deras kostnader för en måltid är i jämförelse med andra kök. Det tycker Eckerös kommunstyrelse. Oasens kök verkar ha en stor resurs med en kökschef och fem kockar, tycker Eckerö.

Oasen har förbundsfullmäktigemöte i dag och då ska nästa års budget diskuteras. Eckerö tycker att man bör införa ett uppdrag om att Oasen tillsammans med ÅHS ska kartlägga och uppgöra ett avtal kring gränsen för sjukhusvård och vilka åtgärder Oasen kan utföra på bekostnad av ÅHS, med syfte att undvika onödiga klienttransporter och att Oasen inte ska ta på sig kostnader som hör till ÅHS.

Eckerö har också tagit ställning till Södra Ålands högstadiedistrikts planer på att investera i utrymmen för specialfritidshemsverksamheten samt att utveckla ett interkommunalt resurscentrum inom grundskoleväsendet. Eckerö förordar nybygge för specialfritidsverksamheten och har inget att invända mot ett samarbete angående ett resurscentrum. Däremot tycker man inte att man ska bygga något nytt för detta ändamål i nuläget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »