Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 augusti, 2016 - 16:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:11

Husköpare stämmer säljare

Ett par som köpt ett hus på landsbygden stämmer säljaren eftersom man menar att huset har kvalitetsfel och dolda fel. Paret köpte huset för 240.000 euro och yrkar nu på att säljaren utger drygt 84.000 euro i skadestånd eller prisnedsättning samt att säljaren ersätter parets rättegångskostnader.
Paret hävdar att huset är 112 kvadratmeter stort och inte 130 som det stod i prospektet, att uppgifterna om vattenburen golvvärme inte stämmer utan att huset värms upp av elslingor i golvet, att garaget inte är brandsektionerat från bostadsdelen, att ventilationen är bristfällig och att rökkanalen finns för nära brännbart material. Paret har tagit hjälp av en byggnadsingenjör för att kontrollera fastigheten och hans utlåtande åberopas som en del av bevisningen.
Mäklaren som skötte försäljningen av huset säger att det rörande den här stämningen finns några mindre fel, vilka säljaren tagit på sig och försökt förlikas med köparna om. Han säger också att den stora delen rörande deras reklamation som berör värmesystemet saknar grund, vilket de borde ha konstaterat vid deras många egna besiktningar och även av sakkunniga som de haft före köpet.

Reportrar: Malin Lundberg och Eva Ringbom-Fonsell
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »