Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 mars, 2017 - 14:14Uppdaterad: onsdag, 15 mars, 2017 - 14:17
  • Ms Skarven ska på dock och ersätts av Knipan från söndag kväll

Ingen extra färja på föglölinjen

Det blir inte någon extra färja på föglölinjen under dockningen av Skarven, det tillåter inte sparkraven på infrastrukturavdelningen.

 Det beskedet ger infrastrukturminister Mika Nordberg till Föglö kommuns trafikkommitté, som begärt en extra färja. Knipan, som går in som ersättare under de två veckor som Skarven är borta, har betydligt mindre kapacitet och köer väntas i trafiken. Inte heller anser ministern att en ändring av turlistan är ändamålsenlig, eftersom det innebär problem med kombinationen med bussar och också medför stora kostnader.

En extra tur sätts ändå in två söndagar då Skarven är borta, den 19 och den 26 mars, klockan 19.40 från Degerby och 20.15 från Svinö. Odin, som trafikerar den tvärgående linjen, har fler turer än förra året och går mellan Överö och Långnäs och kan avlasta trafiken över Degerby.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »