Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 maj, 2015 - 13:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:48

Ingen senarelagd skoldag nästa läsår

Bildningsnämnden i Mariehamn vill att förslaget om att senarelägga skoldagen för högstadieeleverna i staden utreds närmare innan man tar beslut om att införa förändringen på prov. Bildningsnämndens vice ordförande Henrik Boström säger att man bör titta noggrannare på konsekvenserna av en senarelagd skoldag och provscheman borde presenteras för berörda lärare och elever så att de får möjlighet att komma med synpunkter.
   - Det borde också utredas hur och om en senarelagd skoldag inverkar på elevernas fritidsaktiviter, säger han.
En enig bildningsnämnd återremitterade ärendet och föreslog också att om staden senare bestämmer sig för att införa nya skoltider på prov så gör man det först under läsåret 2016-2017 då renoveringen av Övernäs skola är färdig och man kan testa det nya schemat i Övernäs och Strandnäs samtidigt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »