Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 augusti, 2016 - 05:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:10

Ingen stafettkarneval för stadsskolor

Skolorna i Mariehamn deltar inte i stafettkarnevalen 2017. Det framgår av skolornas arbetsplaner för läsåret som bildningsnämnden slagit fast.
- Vi kommer att delta i musikfestivalen Dunk och vi har helt enkelt inte råd att åka på båda. Det kostar staden ungefär 30.000 euro att delta i stafettkarnevalen, säger bildningschefen Kjell Nilsson.

Bildningsnämnden godkände också förslaget att elever i Mariehamn inte får delta i skolmästerskap som ordnas under skoltid.
- Potentiellt finns det runt 30 sporter som det kunde ordnas skolmästerskap i och den ordinarie verksamheten i skolan påverkas när lärare skickas med på tävlingarna. Vikarier tas in eller så får en lärare ha hand om dubbla klasser. Dessutom kan föräldrar komma och titta om skolmästerskap ordnas på kvällar eller helger i stället, säger Kjell Nilsson. 

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »