Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 juli, 2015 - 15:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:41

Inget eget avtal för läkare och lärare

Akademikerfacket Akava Åland får inte eget avtal med arbetsgivaren landskapet. Landskapsregeringen har nu godkänt det nya huvudavtalet som förhandlats fram med de sex fackförbund som man har avtal med som arbetsgivare, efter att Akava sade upp det gamla avtalet i vintras.

Men en framgång blev det i alla fall för Akava, som i fortsättningen kan förhandla direkt med landskapet när det gäller läkarnas och lärarnas kollektivavtal. Hittills har alla fackförbund suttit med i förhandlingarna. Förhandlingsresultatet tas ändå som tidigare in i det gemensamma kollektivavtalet. Landskapet ville ha in en bestämmelse om skyddsarbete i huvudavtalet mot bakgrund av förra höstens sjukskötarstrejk, men det motsatte sig fackförbunden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »