Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 april, 2015 - 15:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:52

Inget misstroende om socialpolitiken

Liberalernas kritik mot landskapsregeringens socialpolitik blev aldrig ett krav på misstroendeomröstning. Istället för att pröva regeringens förtroende i lagtinget lämnade liberalerna i dag in en så kallad åtgärdsuppmaning att ta bättre grepp om socialpolitiken och tilldela tillräckliga resurser så att lagstiftningen kan hållas på en sådan nivå att Åland hänger med utvecklingen i Norden och därmed trygga en stabil och modern socialpolitik. Socialminister Carina Aaltonen, socialdemokrat, framhöll att man först måste få tillstånd grunden, en gemensam kommunal socialförvaltning, så som den föreslås i Kommunernas socialtjänst.

- Innehållet är det viktigaste, framhöll liberalernas Viveka Eriksson å sin sida.

Därmed avfördes frågan och i dag antogs också de lagändringar som behövs så att de gamla rikslagarna gäller här, tills en egen lagstiftning inom socialområdet är på plats

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »