Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 september, 2015 - 14:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:32

Inget riktvärde för vindkraftsbuller

På Åland finns det inget riktvärde hur mycket buller som får höras från vindkraftverk. I riket antogs en förordning den första september som reglerar detta. Dagtid får det vara 45 decibel och på natten 40 decibel i anslutning till permanent bebyggelse, fritidsbostäder, vårdinrättningar och campingplatser.
- Vi tittar på omgivande regioner och utgår från samma tänk, säger Mikael Stjärnfelt, miljöskyddsinspektör vid ÅMHM som utfärdar miljötillstånd för vindkraftverk.
Stjärnfelt efterlyser riktvärden även här för att underlätta för alla parter och får medhåll av miljöminister Carina Aaltonen. Men Aaltonen säger också att det blir en sak för kommande regering att tänka på, den sittande regeringen hinner inte med detta innan valet i oktober.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »