Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 juni, 2015 - 11:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:42

"Jämställdhet viktigaste demokratifrågan"

Arbetet för jämställdhet och att öka den kvinnliga representationen i våra parlament och i beslutsfattandet är den enskilt viktigaste demokratifrågan. Det sa talman Britt Lundberg när hon i förra veckan deltog i ett möte som CALRE:s arbetsgrupp för jämställdhet arrangerade. Mötet var i Cardiff, Wales och det diskuterades utmaningar och strategier för att öka det kvinnliga deltagandet i det demokratiska beslutsfattandet.

Professor Laura McAllister och professor Paul Chaney höll ett anförande på mötet där de beskrev vilken skillnad kvinnliga parlamentariker gör i den politiska debatten och i det demokratiska beslutsfattandet. McAllister konstaterade att kvotering är nödvändigt för att uppnå jämställdhet – i annat fall kommer det att ta fem generationer innan vi uppnår jämställdhet, tror McAllister. CALRE är en konferens för talmännen i de 74 regionala lagstiftande parlamenten inom EU.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »