Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 september, 2017 - 10:45Uppdaterad: måndag, 25 september, 2017 - 11:09
  • Så här såg det ut när Ålandskommittén presenterade sitt slutbetänkande i juni. Från vänster Teija Tiilikainen, Gunnar Jansson, Tarja Halonen och Anne Berner. Arkivfoto: Ulf Weman.

Janssons kritik överraskade

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson är överraskad över den kritik som Ålandskommitténs vice ordförande Gunnar Jansson kom med i Ålands Radio förra veckan.

Att landskapsregeringen dröjt med sitt utlåtande till justitieministeriet förundrade Gunnar Jansson, och han menade att landskapsregeringen haft fyra år på sig. Kommittén inledde sitt arbete för fyra år sedan och lämnade över det slutliga betänkandet till ålandsministern Anne Berner den 16 juni i år.

- Visst har vi varit flera som arbetat med detta i flera år, men vi har en omfattande förvaltning och den bör involveras också på djupet, säger Dan E Eriksson till Ålands Radio.

Den här veckan blir landskapsregeringens utlåtande klart. Det är två veckor efter att den officiella inlämningstiden gått ut. Någon av de närmaste dagarna tar landskapsregeringen i plenum beslut om utlåtandet, som efter det blir offentligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »