Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 november, 2017 - 15:32Uppdaterad: fredag, 24 november, 2017 - 15:43
  • Harry Jansson från Jomala var en av de som deltog i mötet om en gemensam räddningsmyndighet i går. Arkivfoto: Ulf Weman.

Jomala och Mariehamn axel för räddningsmyndighet

Det blir troligen Jomala och Mariehamn som fattar beslut om en gemensam räddningsmyndighet på Åland. I går hölls ett inledande diskussionmöte med nästan alla kommuner och slutsatsen blev att alla är nöjda med hur det fungerar nu.

Men kommunerna måste komma fram till ett samarbete på frivillig väg, annars sker det genom tvång från landskapsregeringens sida. Jomala, som är huvudman för RÅL, nio kommunerns gemensamma räddningsnämnd, tar nu på sig att kalla till ett möte med Mariehamn, som säljer sina tjänster åt de kommuner som inte är med i RÅL.

- Tyvärr var några kommuners representanter inte tillräckligt insatta trots det är en gammal fråga. Fortfarande har inte budskapet gått fram i alla kretsar, säger Jomala kommunstyrelses ordförande Harry Jansson, som nu menar att det blir Jomala och Mariehamn som måste komma fram till ett beslut.

- Hittar vi en gemensam linje kan vi erbjuda de andra att komma med, säger han.

Han hoppas på att få till ett första möte med Mariehamn före årskiftet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »