Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 augusti, 2015 - 11:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:33

Juridiska tjänster för ny landskapsfärja

Landskapsregeringen räknar med att kunna bjuda ut bygget av en ny skärgårdsfärja i början av oktober. Som ett steg i upphandlingen har bolaget Neptun Juridica i Helsingfors antagits som juridisk byrå för projektet.
   - De är specialiserade på sjöfart och skall hjälpa oss att göra allting bättre den här gången, säger landskapets projektchef för färjebygget, Niklas Karlman.
Förra gången, när landskapsfärjan Skarven byggdes för sex år sedan, missades att ta en bankgaranti från varvet vilket landskapet förlorade ett miljonbelopp i förseningsavgifter på. Den nya färjan blir av samma modell som Skarven, men lite större och med ett större miljötänk. Gasdrift är ett förslag som lagts fram, men hur det blir ser man av de anbud som lämnas in från varven.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »