Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 juli, 2017 - 15:00Uppdaterad: onsdag, 26 juli, 2017 - 17:26
  • Henry Lindström, VD för Ålands Producentförbund. Arkivfoto: ÅRTV.

Kall vår och torr sommar hotar höstens skörd

Den relativt torra sommaren och den kalla våren kan leda till sämre skördar i höst. Även om det enligt Henry Lindström, VD för Ålands Producentförbund, är för tidigt att säga exakt hur slutresultatet blir, kan torkan leda till att till exempel potatis och lök brådmognar.

-Några toppskördar blir det inte, och de vallar där man odlar gräs till djurfoder visar redan tydliga spår på att växtligheten avstannat eftersom vattnet i marken börjat ta slut, säger Henry Lindström.

Särskilt potatisskördarna kan komma att lida hos de som inte har möjlighet att vattna sina odlingar, men även de som kan vattna, som Bo-Erik Sandell, känner av att skördarna blivit mindre, tagit längre tid och behövt vattnas mer än vanligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »