Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 september, 2016 - 13:49Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

"Katastrof lägga ned FFC:s lokalkontor"

-Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC:s lokalorganisation är ett ställe som vi har använt jättemycket under åren. Det säger Monica Sandberg som är ordförande i Post- och logistikunionen, PAU:s, avdelning på Åland. Hon är mycket oroad över nyheten om att den lokala avdelningen nu är nedläggningshotad.
   - Det är katastrof att lägga ned kontoret över huvudtaget och att dessutom ta bort tidningen Löntagaren som är den enda information som vi får på svenska, säger hon.
Monica Sandberg är rädd för att det ska bli ännu svårare att värva medlemmar i framtiden och ifrågasätter också att de svenskspråkiga medlemmarna ska betala lika hög medlemsavgift som de finskspråkiga om FFC:s styrelse fullföljer sina planer.
   15 av FFC:s 21 medlemsförbund har en lokalavdelning på Åland, varav PAU är en lokalavdelning med drygt hundra medlemmar på Åland.

Reporter: Hasse Persson-Bru
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »