Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 juli, 2015 - 07:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:41

Kidnappning var falskt alarm

En 18-årig flicka har av tingsrätten dömts till 10 dagsböter efter att hon obefogat ringt alarmcentralen. Flickan uppgav till alarmcentralen att hon blivit kidnappad av sin pappa, något som inte stämde. De båda befann sig under samtalet i samma bil och pappan hann säga till alarmcentralen att det inte var någon fara. Men på polisens jour tog man situationen på stort allvar och två polispatruller skickades ut för att leta rätt på flickan.

Tingsrätten anser att den situation som fick flickan att ringa alarmcentralen framstår som en typisk konfliktsituation mellan tonåring och förälder. Vid bestämmandet av straffet har tingsrätten utgått från en lindrigare straffskala, eftersom flickan begick brottet som minderårig.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »