Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 maj, 2016 - 20:40Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:18

Klubbhusens framtid tema på välbesökt seminarium

Det personer med psykisk ohälsa mest behöver hjälp med är studier, arbete, boende och att motverka isolering, men största delen av resurserna går till psykiatrisk sjukhusvård. Det visar forskning som gjorts i Finland och bland annat det är ett tema när de finska klubbhusen håller ett seminarium i Mariehamn under den här veckan.
- På Åland finns en förståelse för de här frågorna och jag tycker att framtiden för klubbhuset Pelaren ser ljus ut, även om jag gärna skulle vilja att man kunde planera lite mer långsiktigt, säger verksamhetsledare Lotta Eriksson.
Konferensen har lockat till sig 117 deltagare från hela Finland. Framtidens vision är att det ska finnas ett nätverk av klubbhus i varje finländsk region, vilket skulle innebära en fördubbling av antalet klubbhus fram till åren 2025-2030.

Reporter: Eva Ringbom-Fonsell
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »