Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 maj, 2017 - 13:44Uppdaterad: onsdag, 3 maj, 2017 - 15:26
  • Kökars kommunstyrelseordförande Madelene Ahlgren-Fagerström har inte fått någon klarhet i varför butiken på Kökar håller stängt. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Kökar är utan butik

Kökar är utan butik för tillfället och har varit så sedan förra veckan och orsaken till varför butiken är stängd är oklar.

- Vi har försökt få tag på dom ansvariga, men hittills har vi inte fått något svar, säger Madelene Ahlgren-Fagerström, ordförande i kommunstyrelsen på Kökar.
Även Ålands radio har försökt få tag på ansvariga i butiken, utan att lyckas. Kommunen har nu avtalat med Sottunga andelshandel att de skickar matkassar till Kökar. Enligt en lapp som finns på dörren till butiken på Kökar så ska det vara stängt den här veckan ut.

Vid en rundringning till andra butiker i skärgården så säger flera att vintern har varit bättre än förväntat och att alla ser fram emot högsäsongen när det rör sig mer människor i skärgården.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »